nnnn

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Heyecanlı Hazırlıklar - Hayri Usta ve Yemek Tadımı

Heyecanlı Hazırlıklar yazı dizimizin 3. yazısı; dügünde sunacagımız yemekler.. Sanırım kim yahu bu Hayri Usta diye düsünüyosunuzdur, tontik bir amca, pek sevdik, yemeklerimizi yapacak catering firmasının sahibi.. Firmanın adı: Salon İstanbul, kocaman gülümsemesiyle karşıladı bizi Hayri Bey (amca, usta nasıl hitap etsem bilemedim) "alman lisesini bitirdim, yüksek tahsil de yaptım, sonunda da köfteci oldum diyor" =) valla en güzel isi yapıyor bence...

Tadıma gitmeden kabaca hangi tür yemeklerden istedigimize dair bir liste yapıp göndermistik. Kısaca teknik not veriyim hemmen: Yemek 4 ana kısımdan olusuyor, klasik tüm dügünlerden bildiginiz üzere; baslangıc tabagı, ara sıcaklar, ana yemek / salata ve tatlı.. Hayri usta bizim sectigimiz yemeklere mezelere ek olarak baska seyler de yapmıs bize tattırdı, en begendiklerimizi sectik, hem lezzet hem de benm için her zaman oldugu gibi görselik çok önemli tabii =)
Hayri usta ve ekibi de bizim isteklerimiz dogrultusunda mükellef bir sofra donatmıslar ki, 6 kisi ögle yemegimizi tıka basa yiyip çıktık resmen =) konu yemek tadımı olunca tabii aileler de dahil oldu bu kez olaya, onların da fikirleri alındı.. Her ne kadar her kafadan bir ses çıkması durumu oluyorsa da, genel olarak rahattık, bu sınavı da alnımızın akıyla verdik.. Sadece Ali'nin babasının bikaç yemek için, "bunun içinde ne yagı var", "bunda hayvanın hangi bölgesinden çıkan eti kullanıyorsunuz", "bu şarapta hangi yörenin üzümleri kullanılmış" gibi soruları hayri amcayı biraz gerdi zannediyorum :P Aman o kadar da olur ama , eglendik =) Sadece en son tatlılar geldiginde, hayri amca bana kıyak geçti. " Şimdii herkes susuyor, gelin hn. tüm tatlıların tadına bakıyor ve kararını veriyor, digerleri sonra yemeye başlıyor, fikir beyan ediyor" dedi ve olası fikir çatışmalarını çıkmadan engelledi :P 6 belki de 7 çesit farklı tatlı yapmıslar, hepsi de birbirinden güzel zorlanmadım dersem yalan olur valla.. bu arada hazır yeri gelmisken söyliyim, bu dügünlerde kesilen sey gerçek pasta degilmis, ben hep gerçek sanırdım, cahilmisim =) dügün kültürüm pek olmadıgından heralde.. meger o göstermelik maket pastaymıs, sonra tabaklara gelen farklı bir sey oluyormus.. Neyse pastamızı da sectik.. umarım herkesin agız tadına uygun biseyler cıkar tabaklardan =)

ve yemek tadımını da böylece bitirdiik.. Bir sonraki yazı... Süslemeler... aslında süsleme fotolarını buraya koymak isterdim ama simdilik süprizi kaçmasın diye burada yayınlamıycam =)

27 Mayıs 2012 Pazar

Heyecanlı Hazırlıklar - DJ ve Müzik Seçimi

Gectigimiz haftasonu Ali'yle dügün hazırlıkları konusunda bayagı bir ilerleme kaydettik. Tüm bir Cuma günümüzü bu islere ayırdık; önce DJle müzik secimi, ardından catering firmasında yemek secimi, en son da dügün mekanının süslemesi.. kapı kapı dolastık kısacası :) 

Sırayla hepsinden bahsetmek istiyorum, bugün DJ..

Bizim mekanın (bundan sonra dügün mekanımıza böyle hitap etsem) anlasmalı calıstıgı bir DJ var zaten, o yüzden onlar bizi direkt olarak ona yönlendirdiler. Orçun Ersan..  Yeri Fulya'da, biraz reklam yapabilirim bence, çünkü gerçekten simdiden biz çok memnun kaldık. 

Ali de ben de nasıl anlatıcaz yahu ne tür müzikler çalınmasını istedigimizi, tek tek de söylenmez her parcanın adı sarkıcısı, diye kara kara düsünürken (sanırım ikimiz de biraz müzik özürlüyüz), orcun saolsun tüm soru isaretlerimizi sildi kafamızdan, acayip rahatlattı : ) o bize kısa kısa dinlettikçe sarkıları, biz her seferinde, evet evet tam olarak bu tarz, evet evet bu sarkılar da olsun, o da olsun bu da olsun derken 5 saatlik dügün için 10 saatlik sarkı seçmisizdir heralde :P 

Orçun'un deyimiyle "dügünün matematigi" belli, 3 ana kısımdan olusuyor; kokteyl, yemek ve eglence.. Kokteylde daha hafif, daha agır, yavas sarkılar çalıyor, müzigin sesi de yüksek olmuyor.. Esas dinlemek ve dinletmek istediginiz sarkıları yemek kısmında çalmalıyız dedi orçun, tamam dedik biz de, sen öyle diyosan öyledir : ) eglence kısmı zaten hareketli kıpır kıpır, biraz 45liklerden, biraz popüler sarkılardan, biraz balkan, biraz halay derken 2 saat boyunca tepinicez gibi duruyor : ) hazır olun sevgili davetliler : ) en son bitis sarkısında ise ali'nin ailesine torpil geçtik, çarşamba'yı sel aldı çalacak, şok olmayın :P bunlara ek olarak da karar verilecek en önemli 4 sarkı, ilk giris sarkısı (gelinle damadın ilk göründügü ve nikah masasına yürürken çalan sarkı), ilk dans sarkısı, pasta sarkısı ve gelinin evlenme heveslisi arkadaslarına buketini fırlattıgı an calan sarkı :) ilk dans sarkısı hariç hepisini sectik..

Sanırım alnımızın akıyla bu isten sıyrıldık.

bi dahaki yazı catering firmasında yemek seçimi ve Hayri Usta, umarım yarın yazabilirim : )


13 Mayıs 2012 Pazar

Genç kız rüyası :P

Dün itibarı ile gelinlik siparişimi vermiş bulunmaktayıımm... Diktiriyorum.. Uzun arayışlar ve kıvranışlar sonucunda kararımı verdim, ufak tefek bir takım modifikasyonları olacak tabii.. Gelinlik Christos diye Yunanlı bir tasarımcının eseri.. Christos'un tüm koleksiyonunu buradan görebilirsiniz;  http://www.christosbridal.com/collection genel olarak bana hitap eden, sade ama zarif modellerden oluşan bir koleksiyon, tek kelimeyle bayıldım... İste bu da müstakbel gelinligim;



Gelinlik seçme ve beğenme sürecinde o kadar çok farklı seçenekle karşılaşıyorsunuz ki, hangisini alsam diye tereddüte düşebiliyorsunuz.. Ama yinede aklınızda "acaba şöyle bir model mi olsaydı" diye soru işareti kalmaması adına her çeşit modelden denemekte fayda var bence. Hiç ummadığınız bir model üstünüzde çok çok güzel durabilir, veya çok beğendiğiniz biri çok kötü durabilir.. ki nitekim benim internette görüp beğendiğim bir kaç model denediğim de hiç de öyle hayal ettiğim gibi durmadı.. O yüzden deneyin : ) Ve tabii yine ufak detaylar; belinde çiçek mi olsun taşlı bir kemer mi, sırtı ipli mi olsun kapalı mı vs vs...
Erkeklerin işi ne kadar da kolay halbuki, örneğin ben bu gelinliğe karar verene kadar 3 hafta boyunca girip çıkmadık dükkan denenmedik türde model bırakmadım neredeyse.. Tabii bir de internetten ve dergilerden araştırma kısmı var.. Ama muhtemelen Ali'ye damatlık alırken, dükkana giricez, 2 bilemedin 3 model deniycek ve şunu alalım diyip çıkıcaz : )
Bayan olmak zor iş vallahi..

Gelinlik ararken nereleri mi gezdim; Suadiye'de Vakko'nun gelinlik satışı yaptığı bir binası var.. hem kendi tasarımlarını hem de yurtdışındaki çeşitli tasarımcıların modellerini satıyorlar.. Ben orada pek bana hitap eden bir model bulamadım ama bu tamamen benim fazla sade bir model arıyor olmamdan kaynaklanıyor da olabilir : ) Hem şık hem sade hem de rahat bir şey bulmak biraz zorlayıcı olabiliyor, bazı gelinliklerin içinde hareket etmek gerçekten güç.. Bütün gece cenderede gibi durmaksa korkunç olsa gerek.. Sonuçta bütün gece dans edicez, rahat bir elbise olması çok çok önemli : ) Vakko'ya geri dönersek; dantel, taşlı, saten, tül, balık, kabarık her tür model orada bulunuyor.. Fakat dediğim gibi bana çok hitap etmedi..
Aynı binanın alt katında da Pronovias'ın satışları yapılıyor.. Oraya kadar gitmişken, Pronovias'ta da bir kaç model denedim.. Pronovias İstanbul'da Bağdat Caddesi dışında İstinye Park ve Nişantaşı'nda da şubeleri var..

Bu arada Vakko'nun ara katlarında tasarımcıların biraz daha üst tabakaya hitap eden modellerini de bulabilirsiniz (10.000 - 40.000 TL arası) Fakat bana sorarsanız sadece bir gece ve 4-5 saatligine giyilecek bir elbiseye 40.000lira vermek biraz çılgınca : ) Pronovias'ın  Elie by Elie Saab koleksiyonunu orada bulabilirsiniz.. Ben ilk internetten araştırırken o koleksiyondan 2 tane gelinlik beğenmiştim..

Yine Bagdat Caddesi'nde Beyaz Butik, Privenuptia, Oleg Cassini ve bunlar dışında bir sürü butik gelinlikçi bulunuyor.. Oralara uğramakta fayda var.. Ben 1 tam gün buralarda gezip hiç istediğim gibi bir şey bulamayınca biraz moralim bozuldu tabii.. Ama sonra aynı günün akşamı evlilik dergilerinden birine bakarken Christos'un gelinliklerini gördüm ve bayıldım, sonra da Beymen'de satıldığını görünce hemmen koşa koşa gidip denedim ve bir daha bayıldım : ) Beymen Bridal Nişantaşı'nda.. Biraz reklam yapar gibi olacak ama kesinlikle çok başarılı modeller var, Christos, Amsale, Rosa Clara gibi tasarımcıların modellerini orada bulabilirsiniz..

Benim begendim model dikilmesi çok rahat ve basit bir model oldugu için diktirme riskini göze aldım, iyi bir terzi buldum ve siparişi verdim, ilk prova 2 Haziran'da, çok heyecanlı : )










12 Mayıs 2012 Cumartesi

Kız Isteme



31 Mart'ta Ali topladı ailesini geldi beni almaya : ) bizimkiler zaten dünden razı beni vermeye :P Şaka bi yana, maksat aileler tanışsın, genclere de bir eglence bir oyalanca, giyinip süslenmek, yemek içmek için bahane olsun : )

Nişan hazırlıklarının detayına çok girmeyip direk fotograflara geçsem diyorum... Her ne kadar o akşam 2 makine 1 kamerayla oradan oraya dolaşmış olsak da, gecenin heyecanından mıdır nedendir bilinmez çekilen fotograflar biraz beklentinin altında netlik bakımından.. Yoksa ruhu tamamiyle yansıtıyor, ona sözüm yok : )
Aileler tanıştı, kaynaştı
Yüzükler takıldı

Yemekler yendi
Kahve verirken foto yok, çayla idare edicez :)
Ailecek
Annelerle
Babalarla
Ablacım Yavuz ve görünmese de Alple - dorukcumsa evde uyuyor..
işin içine Can girince biraz şeberdik

maksat elbisenin sırtı görünsün :)
  ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥      ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥   ♥  




sevgiler...



11 Mayıs 2012 Cuma

Heyecanlı Hazırlıklar - Dügün Mekanı

Evlilik hazırlıkları son 2 aydır hayatımızın en büyük parçası oldu sanırım.. Ali'nin neredeyse her haftasonu Istanbul!a gelmesi gerekiyor.. Tatlı telaşlar ve hazırlıklar.. ama tabii planladıgımızdan 1 sene kadar erken evlenme kararı alıverince ayaklarda hafiften bi birbine dolanma da söz konusu olmadı degil hani : ) şimdiye kadar iyi gittik bakalım, sonrası da böyle gelecek diye umuyoruz : )

Yalnız ne teferruatlı işmiş bu evlilik arkadaş.. Hazırlıklara kesinlikle 1 sene önceden başlamak gerekli, fiziksel olarak olmasa da en azından fikirsel olarak.. Çünkü gerçekten de düşünecek çok detay, araştırılacak ve karar verecek çok şey var, hele de benim gibi biraz zor beğenen biriyseniz.. Eğer bir de daha önce etrafınızda evlenen pek insan olmadıysa (ablamın düğününü saymazsam benim hiç bir arkadaşım henüz evlenmedi örneğin) şimdiye kadar çok da bu işlerin içine dahil olmamış olabilirsiniz.

Ilk yapılması gereken en az 6 ay önceden düğün mekanını araştırmaya başlamak ve karar vermek.. Çünkü insanlar çılgınlar gibi yer ayırtmış oluyor ve begendiginiz mekanlarda, evlenmeyi düşündüğünüz tarihte yer bulamama olasılığı olabiliyor. Bizim şansımız evliliğimizin Ramazan'a denk geliyor olması..
Hazır yeri gelmişken düğün mekanı ararken bana en çok faydası dokunan siteye buradan http://dugun.com/ göz atabilirsiniz.

Biz dügünümüzün yeşillikli, ağaçlıklı bir yerde olmasını istedik (aslında daha ziyade ben istedim : )) Ali de deniz kenarı olsun istedi, havuz başındansa deniz kenarı tabii ki de tercihimiz.. Ikisini birleştiren harika bir yer bulmayı başardık, biraz zorlandık ama bulduk.. Işte burası; http://hekimbasiyalisi.com/YeniGaleri.aspx?galeri=3
2. favori mekanımı da göstermeden geçemeyeceğim; http://www.jardindefrance.com.tr/ Burayı da gezdim, gördüm, beğendim.. daha kalabalık düğünler için kesinlikle çok güzel ve büyülü bir mekan..

Tabii düğün yerini ayarlamakla konu kapanmıyor, DJle müzik seçiminden oturma planının oluşturulmasına, masa - sandalye süslemelerinden yemek seçimine pek çok detay var.. Araştırma kısmı çok keyifli, ama o kadar çok farklı seçenekle karşılaşıyor ki insan.. Özellikle yabancı bloglardan çok yaratıcı fikirler çıkabiliyor.. (Aslında belki ileriki yazılarda takip ettiğim bloglardan da bahsederim biraz)

Biz şimdilik sadece düğün mekanımızla anlaştık ve 4 Ağustos için kapattık.. Az önce saydığım ufak gibi görünen ama çok önemli detaylarla ilgili önümüzdeki hafta cuma 1 tam günümüzü ayıracağız ve DJ, catering şirketi ve yalı arasında mekik dokuyacağız.. Merak içindeyim : ) Tabii toplantıdan sonra buraya da detayları yazıcam..






10 Mayıs 2012 Perşembe

her seye her yerde "evet"

odtu, dagcılık, kayak.. bizi ilk bir araya getirenler.. sonra sunshine, ilk "evet"
buyulu fener, balık ekmek ve sakarya, ilk flört :)
bikac ay sonraydı sanırım ilk seni seviyorum..

gec oldu guc olmadı, en saglamından en guzelinden..

gezmeler, gülmeler, icmeler, hiperaktiviteler, can dostlarla muhabbetler, cok azıcık atısmalar, tartısmalar zaman zaman uzulmeler ( o kadar da olur canım :P )

ama en onemlisi cok sevmeler :)

aradan 5 sene gecti, o arada Ali ve Basak oluverdı aliylebasak :)  

Sonunda bi gun ali basaga dedi ki "hadi benimle evlen", her seye bastan baslayalım.. Basak once bi dusunur gibi yaptı, heyecan olsun diye, sonra beklenen cevabı verdi, 5 sene sonra yine dedi ki "evet".. 

Seninle her seye her yerde evet :)