nnnn

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Geri Sayım - Son 5

Düğün günü yaklaştıkça heyecan katsayısında da hafiften bir artış oluyor haliyle.. Fakat heyecandan daha da büyügü merak sanki bende, Çok Merak Ediyorum her şey nasıl olacak =)
Düğün organizatörlerimiz acayip rahatlatıyorlar bizi, bir sürü şeyi bizim adımıza düşünüp bize yardımcı oluyorlar.. Muhteşem 3'lü düğün çetesi.. O kadar ki, dügün günü yanımızda getirmemiz için bir liste bile yapmıslar.. Oldukça tecrübeli olduklarından ve çeşit çeşit olayla karşılaştıklarından her türlü önlemi alma konusunda baya iyiler diyebilirim, verdikleri liste öyle detaylı ki igne iplikten, agrı kesici ilaca, yedek damat gömleğinden (terlemeye karşı) nane şekerine (ağız kokusuna karşı) kadar bir sürü sey yazıyor :)

Dügün günü güzergahımız da mekanla gecen haftaki toplantımızda beli oldu;
12:00 - Düğün gecesi kalacagımız yerde kuaför, makyöz ve foto ekibiyle bulusmaca, saç baş yapıp hazırlanmaca
16:00 - 17:00 Otel etrafında foto cekimi
17:00 Dügün mekanına geçiş
Esas foto çekimi düğün mekanında, nikaha kadar...

Hemen hemen her şeyimiz tamam...
Gelinlik & Damatlık alındı, sadece Ali'nin kol düğmesi eksik, onu alıcam; bir de duvagımın ucuna tarak taktırıcam
Nikah şekerleri hazır
Anı defteri aldım, hımm kalem almam lazım..
Masa numaratörlerini yapıyorum, onları bastırmam gerek
Iste ıvız zıvır bir takım seyler var ama esas kısım gecti artık..

Merak ve heyecanla beklemeye geçtik =)





24 Temmuz 2012 Salı

Damatlık vs. Gelinlik

Her ne kadar Ali'nin damatlıgını almanın cok cok kolay olacagını düsünüyorduysam da sözlerimi geri alıyorum.. Ali adeta bir gelin misali dügüne yaklastıkca bir deri bir kemik kaldı, yaktım kocamı Karataay =P Hal böyle olunca da en kücük beden damatlıklar bile Ali'nin üzerinden düser oldu..

Biraz abartıyor olabilirim ama gercekten zor bulduk damatlıgı.. Esasında yaklasık 2-3 ay önce Ali'yle Network'e girip ilk denedigi damatlıgı çok begenip "Tamam yaaa bunu alırız" diyip çıkmıstık.. Neden o zaman almadınız madem begendiniz derseniz, sonuna kadar haklısınız basiretimiz baglandı almadık nasıl olsa vakit var alırız diye.. Aradan vakit gecip "Eh hadi artık alalım bari, vakit de geldi" dedigimizde de her dükkanda 3-5 takım kalmıstı ve ufak beden takım bulmak bayagı sıkıntılı oldu.. 2 günlük arayısın sonunda bulduk ama yine de "ya bulamazsak yau" diye de şöle bi aklımızdan gecirmedik degil =)

Isini son ana bırakmıycann !!

Gelelim gelinligee, 2 provanın ardından bugün de son provayı yaptık ve sonunda da gelinligi teslim aldık.. Sanırım fena olmadı, yorumları dügün katılımcılarına bırakıyorum =) Ama bir kaç ipucu vereyim.. 

Her ne kadar fazla kabarık etekli bir sey istemiyorduysam da sonunda yine de etekleri kabarık bir gelinlik oldu, prenses modeli gibi.. Gelinlik komple tül ve cok sade oldugu icin beline kalınca bir taslı kemer kondurduk.. Sırtı tam istedigim gibi, acık ve ipli.. Tek bir sorunum var o da gelinligin arkasındaki ipler sıkılınca nefes almakta zorlanmak.. Sanırım dügünümde hiç bir şey yiyip içemeyecegim, böhüüü =S

Gençleer siz benim yerime de yiyin için emii =D

Ikeaaa Evimizinn Her Seyiiii !!

Minnak evimiz gercekten minnak, onun icin de minimum esya maksimum kazanc prensibinden yola cıkarak IKEA'nın ufak daireler icin pratik cözümlerine abone olmus durumdayız. Hem mobilyalar cok modern ve sık hem de fiyatları cok uygun..
4 aşamalı bir İkea serüvenimiz oldu, nasıl mı ??
1. Evvela ben internet sitesine girip tüm mobilyaları hatmettim, neredeyse tüm ürünler internet sitesinde mevcut, buradan göz atabilirsiniz..
2. Internet arastırmalarının ardından annemle gittik bir de internette gördüklerimin canlılarını gördük test ettik, onay sürecine soktuk..
3. Bir kez de Alicimle gidip benim elekten gecirip begendigim modellere bir de onunla baktık ve test ettik, son kararımıza vardık, gerci ali genel olarak "sen begendigini al" modunda ama, genel erkek tribi... Yalnız hala koltugumuzun ne renk olacagına karar veremedim :S secenek cok olunca karar vermek daha zor oluyor..
4. Yarın gidip siparisleri verip alımı gerceklestirecegiz..

Genel olarak halı, sehpa, tv sehpası türü şeyler açık renkler olacağı için koltugu bari koyu renk alalım dedik, hem de kir göstermez =P ama öte yandan da açık renkler daha bi hoşuma gidiyor sanki pek bi kararsız kaldım... Şu iki renk arasında kararsızım..












Neler mi begendim ?

Bunlar tabii ki begendiklerimin sadece bir kaç tanesi =)

Yarınki alışverişin ardından evimiz hemen hemen tamam olacak, holleyy =)





5 Temmuz 2012 Perşembe

Geri Sayım Basladı

Bugün 5 Temmuz, tam 1 ayımız kaldı, sanırım geri sayıma başlama vakti artık geldi...

Kısa bir plan yapmak istedim bugün; ne kadar zaman kaldı ve yapılacak neler var, neleri ne zaman kimlerle yapmalı =)

4 haftasonumuz var, hemen hemen hepsinde de yapılacak işler belli gibi...

1. haftasonu - 7/8 Temmuz:
  • Ali Ankara'dan İstanbul'a tasınıyor
  • 2. gelinlik provam var: bu provada gelinlik ortaya cıkmıs olacak ve geri dönüsü yok, begendim begendim, begenmedim vay halime, merak icindeyim =S
2. haftasonu - 14/15 Temmuz:
  • Burası simdilik bos görünüyor ama dolar bir sekilde...
3. haftasonu - 21/22 Temmuz:
  • Gelinliğimi teslim alıyorum
  • IELTS'e giriyorum
  • Bekarlıga veda icin hazırlıklar..
4. haftasonu - 28/29 Temmuz:
  • Kızlarla bekarlığa veda eglencesi
  • Kuaför provası 
  • Muhtemelen minnak evimiz bosalmıs olur bu vakte kadar.. Tasınma, esyaları yerlestirme telasımız olacaktır.
Bu haftalardan birinde dügün mekanıyla son bir koordinasyon toplantısı olacakmıs.. Bu arada oturma planının yapılması, masalara koyulacak numeratörlerin tasarımının yapılması, bastırılması, yedek ayakkabı olarak bir adet uygun babet alınması gibi bir sürü kıvır zıvır işler de var tabiii... 

Vakit yaklastıkca ben de mi heyecanlanmaya basladım ne   ♥