nnnn

27 Mayıs 2012 Pazar

Heyecanlı Hazırlıklar - DJ ve Müzik Seçimi

Gectigimiz haftasonu Ali'yle dügün hazırlıkları konusunda bayagı bir ilerleme kaydettik. Tüm bir Cuma günümüzü bu islere ayırdık; önce DJle müzik secimi, ardından catering firmasında yemek secimi, en son da dügün mekanının süslemesi.. kapı kapı dolastık kısacası :) 

Sırayla hepsinden bahsetmek istiyorum, bugün DJ..

Bizim mekanın (bundan sonra dügün mekanımıza böyle hitap etsem) anlasmalı calıstıgı bir DJ var zaten, o yüzden onlar bizi direkt olarak ona yönlendirdiler. Orçun Ersan..  Yeri Fulya'da, biraz reklam yapabilirim bence, çünkü gerçekten simdiden biz çok memnun kaldık. 

Ali de ben de nasıl anlatıcaz yahu ne tür müzikler çalınmasını istedigimizi, tek tek de söylenmez her parcanın adı sarkıcısı, diye kara kara düsünürken (sanırım ikimiz de biraz müzik özürlüyüz), orcun saolsun tüm soru isaretlerimizi sildi kafamızdan, acayip rahatlattı : ) o bize kısa kısa dinlettikçe sarkıları, biz her seferinde, evet evet tam olarak bu tarz, evet evet bu sarkılar da olsun, o da olsun bu da olsun derken 5 saatlik dügün için 10 saatlik sarkı seçmisizdir heralde :P 

Orçun'un deyimiyle "dügünün matematigi" belli, 3 ana kısımdan olusuyor; kokteyl, yemek ve eglence.. Kokteylde daha hafif, daha agır, yavas sarkılar çalıyor, müzigin sesi de yüksek olmuyor.. Esas dinlemek ve dinletmek istediginiz sarkıları yemek kısmında çalmalıyız dedi orçun, tamam dedik biz de, sen öyle diyosan öyledir : ) eglence kısmı zaten hareketli kıpır kıpır, biraz 45liklerden, biraz popüler sarkılardan, biraz balkan, biraz halay derken 2 saat boyunca tepinicez gibi duruyor : ) hazır olun sevgili davetliler : ) en son bitis sarkısında ise ali'nin ailesine torpil geçtik, çarşamba'yı sel aldı çalacak, şok olmayın :P bunlara ek olarak da karar verilecek en önemli 4 sarkı, ilk giris sarkısı (gelinle damadın ilk göründügü ve nikah masasına yürürken çalan sarkı), ilk dans sarkısı, pasta sarkısı ve gelinin evlenme heveslisi arkadaslarına buketini fırlattıgı an calan sarkı :) ilk dans sarkısı hariç hepisini sectik..

Sanırım alnımızın akıyla bu isten sıyrıldık.

bi dahaki yazı catering firmasında yemek seçimi ve Hayri Usta, umarım yarın yazabilirim : )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder