nnnn

11 Mayıs 2012 Cuma

Heyecanlı Hazırlıklar - Dügün Mekanı

Evlilik hazırlıkları son 2 aydır hayatımızın en büyük parçası oldu sanırım.. Ali'nin neredeyse her haftasonu Istanbul!a gelmesi gerekiyor.. Tatlı telaşlar ve hazırlıklar.. ama tabii planladıgımızdan 1 sene kadar erken evlenme kararı alıverince ayaklarda hafiften bi birbine dolanma da söz konusu olmadı degil hani : ) şimdiye kadar iyi gittik bakalım, sonrası da böyle gelecek diye umuyoruz : )

Yalnız ne teferruatlı işmiş bu evlilik arkadaş.. Hazırlıklara kesinlikle 1 sene önceden başlamak gerekli, fiziksel olarak olmasa da en azından fikirsel olarak.. Çünkü gerçekten de düşünecek çok detay, araştırılacak ve karar verecek çok şey var, hele de benim gibi biraz zor beğenen biriyseniz.. Eğer bir de daha önce etrafınızda evlenen pek insan olmadıysa (ablamın düğününü saymazsam benim hiç bir arkadaşım henüz evlenmedi örneğin) şimdiye kadar çok da bu işlerin içine dahil olmamış olabilirsiniz.

Ilk yapılması gereken en az 6 ay önceden düğün mekanını araştırmaya başlamak ve karar vermek.. Çünkü insanlar çılgınlar gibi yer ayırtmış oluyor ve begendiginiz mekanlarda, evlenmeyi düşündüğünüz tarihte yer bulamama olasılığı olabiliyor. Bizim şansımız evliliğimizin Ramazan'a denk geliyor olması..
Hazır yeri gelmişken düğün mekanı ararken bana en çok faydası dokunan siteye buradan http://dugun.com/ göz atabilirsiniz.

Biz dügünümüzün yeşillikli, ağaçlıklı bir yerde olmasını istedik (aslında daha ziyade ben istedim : )) Ali de deniz kenarı olsun istedi, havuz başındansa deniz kenarı tabii ki de tercihimiz.. Ikisini birleştiren harika bir yer bulmayı başardık, biraz zorlandık ama bulduk.. Işte burası; http://hekimbasiyalisi.com/YeniGaleri.aspx?galeri=3
2. favori mekanımı da göstermeden geçemeyeceğim; http://www.jardindefrance.com.tr/ Burayı da gezdim, gördüm, beğendim.. daha kalabalık düğünler için kesinlikle çok güzel ve büyülü bir mekan..

Tabii düğün yerini ayarlamakla konu kapanmıyor, DJle müzik seçiminden oturma planının oluşturulmasına, masa - sandalye süslemelerinden yemek seçimine pek çok detay var.. Araştırma kısmı çok keyifli, ama o kadar çok farklı seçenekle karşılaşıyor ki insan.. Özellikle yabancı bloglardan çok yaratıcı fikirler çıkabiliyor.. (Aslında belki ileriki yazılarda takip ettiğim bloglardan da bahsederim biraz)

Biz şimdilik sadece düğün mekanımızla anlaştık ve 4 Ağustos için kapattık.. Az önce saydığım ufak gibi görünen ama çok önemli detaylarla ilgili önümüzdeki hafta cuma 1 tam günümüzü ayıracağız ve DJ, catering şirketi ve yalı arasında mekik dokuyacağız.. Merak içindeyim : ) Tabii toplantıdan sonra buraya da detayları yazıcam..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder